.

.

.

MI VOLIMO IZAZOVE!

SA NAMA ĆETE POMERITI

SVOJE GRANICE I CILJEVE.

OSU!

.

.

adresa : Beograd, SC Vračar, Sjenička 1 kontakt telefon : 064 / 319 78 79

mail adresa :
karatecrvenizmaj@gmail.com termini treninga : ponedeljak, sreda, petak od 21,30

operativni trener kjokušinkaia

Velimir Velja Matijević

PRIJATELJ KLUBA TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, 11077 Beograd, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvoнедеља, 20. децембар 2009.

PITANJE UČITELJU


Jedan učenik je upitao zen-učitelja : “Ako ništa u ovom životu nije trajno, ako je sve prolazno i podložno promeni i propadanju, ako je postojanje patnja, a rađamo se da bismo umrli, kako može postojati sreća?”
Učitelj je odgovorio podigavši dragocenu činijicu za čaj koju je nekad davno dobio na poklon. Rekao je : “ Uživam koristeći ovu činijicu, zato što je već napukla. Svakog dana pijem čaj iz nje. Uživam u njenom obliku i teksturi pod svojim prstima, a kad svetlost obasja njenu površinu, pokazuje se sva raskoš njenih boja. Međutim, kada bih je slučajno ispustio, ili udario njome o pod, razbila bi se u komadiće. Da. Naravno. Ali pošto znam da je već napukla, u svakom trenutku uživam u njenom prisustvu, u njenom životu. Isto je s ovim telom. Znam da je već mrtvo. Stoga, čemu strah? Proživljavam u potpunosti svaki trenutak, kao da je jedini.Iz knjige Alana Spensa “Najbolji način da odeš”
Samizdat B92, Beograd 2007. str. 126

Slika preuzeta sa adrese :
http://www.puerto-vallarta.com/zen-meditation-review/default.asp

Нема коментара:

Постави коментар