.

.

.

MI VOLIMO IZAZOVE!

SA NAMA ĆETE POMERITI

SVOJE GRANICE I CILJEVE.

OSU!

.

.

adresa : Beograd, SC Vračar, Sjenička 1 kontakt telefon : 064 / 319 78 79

mail adresa :
karatecrvenizmaj@gmail.com termini treninga : ponedeljak, sreda, petak od 21,30

operativni trener kjokušinkaia

Velimir Velja Matijević

PRIJATELJ KLUBA TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, 11077 Beograd, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvoчетвртак, 16. мај 2013.

PINAN SONO GO URA- Yoi dachi

- Okret na desnom stopalu u levo za 360° - Hidari Kokutsu dachi usmeren pod uglom od 90° u levo u odnosu na pripremni položaj za izvođenje kate / Hidari Chudan Uchi uke

- U mestu Migi Chudan Gyaku tsuki.

- Pogled u desno. Usporeno levu nogu primaknemo do desne u Musubi dachi grudima okrenuti kao na početku kate / desnu pesnicu dovedemo u poziciju iznad desnog kuka, a levu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (tettsui).

- Okret na levom stopalu u desno za 360° - Migi Kokutsu dachi usmeren pod uglom od 90° u desno u odnosu na pripremni položaj za izvođenje kate / Migi Chudan Uchi uke.

- U mestu Hidari Chudan Gyaku tsuki.

- Pogled u levo. Usporeno desnu nogu primaknemo do leve u Musubi dachi grudima okrenuti kao na početku kate / levu pesnicu dovedemo u poziciju iznad levog kuka, a desnu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (tettsui).

- Okret na levom stopalu u desno sa iskorakom u - Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Morote uchi uke.

- Okret na desnom stopalu u levo i iskorak u - Hidari Zenkutsu dachi / u okretu desnu pesnicu primaknemo ispred desnog ramena, a unutrašnju stranu zgloba šake leve ruke prislonimo na gornju stranu zgloba šake desne ruke, Seiken Gedan Juji uke (desna ruka preko leve).

- U mestu Jodan Shuto Juji uke (desna ruka preko leve).

- Iz bloka ispružene prste desne šake pomerimo u desno, a leve u levo tako da spojimo korene dlanova. Pokretom na dole u desno šake dovedemo u poziciju da je desna na svom mestu iznad desnog kuka sa ispruženim prstima prema napred, a leva preko nje usmerenih prstiju u desno.

- Okret na levom stopalu u desno sa iskorakom u - Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Oi tsuki.

- Pogled preko levog ramena. U okretu od 180° Migi Teisoku Mawashi soto keage. Noga se spusti u Kiba dachi / Migi Yoko Gedan barai Kiai.

- U mestu pogled u levo za 180°. Brzo levu otvorenu šaku postavimo ispred desnog pazuha dlanom prema podu / desna ruka je iznad sa otvorenom šakom ispred levog ramena dlanom prema podu.

- U mestu, usporenim pokretom, u pravcu pogleda - Hidari Haishu uchi (u visini levog ramena) / istovremeno se desna pesnica dovede u poziciju iznad desnog kuka.

- Migi Taisoku Mawashi soto keage u otvoreni dlan leve ruke.

- Nogu udarca spustimo u pravcu pogleda - Kiba dachi / Migi Jodan Hiji ate u otvoreni dlan leve šake.

- Momentalno se okrenemo na levom stopalu u desno za 360° i poskočimo u Migi Kake dachi / Migi Yoko Morote Uchi uke (u pravcu pogleda).

- Pogled u levo za 180°. Usporenim pokretom levu nogu pomerimo u pravcu pogleda ispred desne i oslonimo je o pod samo prednjim delom stopala. Istovremeno, takođe usporenim pokretom, desnu pesnicu podignemo pravo prema gore zadržavši položaj leve pesnice iz prethodnog bloka – Migi Morote Jodan Age Tsuki.

- Skok u vis prema napred sa podignutim kolenima. Tokom skoka pogled i telo se okrenu u levo za 90°. Pesnice se povuku na pozicije iznad kukova. Završetak pokreta je Migi Kake dachi u čučnju / Morote Gedan Seiken Juji uke (desna ruka preko leve) Kiai .

- U podizanju na levom stopalu okret u desno za 450° - Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Morote Uchi uke

- Okret na desnom stopalu u levo za 405° - Hidari Zenkutsu dachi / Migi Gedan Shotei uchi. Tokom izvođenja udarca levu otvorenu šaku dovedemo dlanom
prema desnom uhu. Levi lakat je niži u odnosu na šaku tako da je leva nadlaktica pod istim uglom kao i desna ruka.

- U mestu rotacijom na prednjim delovima stopala Kiba dachi / Hidari Yoko Seiken Gedan barai. Tokom izvođenja bloka desnu pesnicu podignemo tako da ona i lakat budu u istoj ravni sa linijom ramena. Šaka joj je stisnita u pesnicu prstima okrenuta prema telu. Podlaktica je vertikalna u odnosu na pod dok je nadlaktica pod istim uglom kao i leva ruka bloka.

- Polako privučemo levu nogu do desne Musubi dachi. Telo je uspravno. Pogled i grudi su prema napred (položaj iz kojega smo počeli sa izvođenjem kate). Ruke su ostale u poziciji prethodno izvedenih pokreta. Obratimo pažnju da budu i leva i desna ruka u istoj ravni sa linijom ramena.

- Okret na levom stopalu u desno za 315° - Migi Zenkutsu dachi / Hidari Gedan Shotei uchi. Tokom izvođenja udarca desnu otvorenu šaku dovedemo dlanom prema levom uhu. Desni lakat je niži u odnosu na šaku tako da je desna nadlaktica pod istim uglom kao i leva ruka.

- U mestu rotacijom na prednjim delovima stopala Kiba dachi / Migi Yoko Seiken Gedan barai. Tokom izvođenja bloka levu pesnicu podignemo tako da ona i lakat budu u istoj ravni sa linijom ramena. Šaka joj je stisnita u pesnicu prstima okrenutu prema telu. Podlaktica je vertikalna u odnosu na pod dok je nadlaktica pod istim uglom kao i desna ruka bloka.

- Naore (desnom nogom nazad).

Нема коментара:

Постави коментар