.

.

.

MI VOLIMO IZAZOVE!

SA NAMA ĆETE POMERITI

SVOJE GRANICE I CILJEVE.

OSU!

.

.

adresa : Beograd, SC Vračar, Sjenička 1 kontakt telefon : 064 / 319 78 79

mail adresa :
karatecrvenizmaj@gmail.com termini treninga : ponedeljak, sreda, petak od 21,30

operativni trener kjokušinkaia

Velimir Velja Matijević

PRIJATELJ KLUBA TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, 11077 Beograd, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvoпонедељак, 13. мај 2013.

PINAN SONO YON URA- Yoi dachi

- Okret na desnom stopalu u levo za 360° - Hidari Kokutsu dachi usmeren pod uglom od 90° u levo u odnosu na pripremni položaj za izvođenje kate / desnu pesnicu dovedemo u poziciju iznad desnog kuka, a levu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (Tettsui). Iz tog položaja Hidari Chudan Shuto Uchi uke / Migi Shuto Jodan uke (sa strane desnog uha)

- Okret na levom stopalu u desno za 360° -  Migi Kokutsu dachi  usmeren pod uglom od 90° u desno u odnosu na pripremni položaj za izvođenje kate / levu pesnicu dovedemo u poziciju iznad levog kuka, a desnu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (Tettsui). Iz tog položaja Migi Chudan Shuto Uchi uke / Hidari Shuto Jodan uke (sa strane levog uha)

- Okret oko desnog stopal u levo za 270° sa iskorakom u Hidari Zenkutsu dachi / laktove primaknemo uz telo i ukrstimo ruke u visini zgoba šake tako da desna ruka bude oslonjena na desnu stranu grudi, a leva ruka bude preko nje. Stegnute pesnice su prstima okrenute prema telu. Iz takvog položaja ruku izvedemo Gedan Seiken Juji uke (desna ruka je preko leve)

- Okret na levom stopalu u desno sa iskorakom u Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Morote Uchi uke (blok se izvodi tako što se prvo leva pesnica dovede u poziciju iznad levog kuka, a desna osloni na nju površinom kod malog prsta - Tettsui)

- Usporeno težinu prebacimo na desnu nogu, a levu podignemo i zauzmemo Tsuru ashi dachi. Istovremeno desnu pesnicu dovedemo u poziciju iznad desnog kuka, a levu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (Tettsui)

- Pogled u levo - Hidari Jodan Yoko geri / Hidari Jodan Yoko Uraken uchi (leva ruka ostane ispružena u udarcu, desna ruka se ne pomera)

- Posle izvedenih udaraca levu nogu spustimo u pravcu njihovog izvođenja - Hidari Zenkutsu dachi / Migi Jodan Hiji ate u otvorenu šaku leve ruke

- Pogled u desno. Usporeno težinu prebacimo na desnu nogu, a levu podignemo i zauzmemo Tsuru ashi dachi (grudi su okrenute prema napred kao u pripremnom stavu za izvođenje kate). Istovremeno levu pesnicu dovedemo u poziciju iznad levog kuka, a desnu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (Tettsui)

- Pogled u levo - Migi Jodan Yoko geri / Migi Jodan Yoko Uraken uchi (desna ruka ostane ispružena u udarcu, leva ruka se ne pomera)

- Posle izvedenih udaraca desnu nogu spustimo u pravcu njihovog izvođenja - Migi Zenkutsu dachi / Hidari Jodan Hiji ate u otvorenu šaku desne ruke

- Pogled u levo. Levu ruku sa otvorenom šakom ispružimo u pravcu pogleda u visini glave, desnu savijemo u laktu i dlanom okrenemo ka potiljku. Rotacijom kukova u pravcu pogleda Hidari Zenkutsu dachi / Migi Shuto yoko ganmen uchi (istovremeno levu šaku primaknemo nadlanicom ispred čela)

- Ne menjajuči položaj ruku izvedemo Migi Jodan Mae geri sa vračanjem noge u Hiki ashi dachi i okretom na levoj nozi oslonca u desno za 270°

- Poskočimo levom nogom oslonca u desno - Migi Kake dachi (stopalo desne noge i grudi su pod uglom od 90° na liniju kretanja) / Migi Yoko Uraken shomen uchi Kiai (leva pesnica je u poziciji iznad levog kuka)

- Pogled preko levog ramena u nazad. Iskorak levom nogom nazad u levo za 45° - Hidari Zenkutsu dachi / Usporeno Kake wake uke sa zatvorenim pesnicama (Blok počinje ukrštenim rukama gde je leva bliža telu)

- Okret na levom stopalu u desno za 360°, desno stopalo se spusti na mesto sa koga je pošlo u okret i odmah izvede Migi Jodan Mae geri. Tokom vračanja noge udarca u Hiki ashi levu pesnicu dovedemo u poziciju iznad levog kuka, a desnu ruku ispružimo ispred tela. Nogu spustimo napred u Migi Zenkutsu dachi.

- U mestu Hidari Chudan Gyaku Tsuki

- U mestu Migi Chudan tsuki

- Pogled u desno. Desno stopalo pomerimo u desno za 90° - Migi Zenkutsu dachi / Usporeno Kake wake uke sa zatvorenim pesnicama (Blok počinje ukrštenim rukama gde je leva bliža telu).

- Okret na desnom stopalu u levo za 360°, levo stopalo se spusti na mesto sa koga je pošlo u okret i odmah izvede Hidari Jodan Mae geri. Tokom vračanja noge udarca u Hiki ashi desnu pesnicu dovedemo u poziciju iznad desnog kuka, a levu ruku ispružimo ispred tela. Nogu spustimo napred u Hidari Zenkutsu dachi

- U mestu Migi Chudan Gyaku Tsuki

- U mestu Hidari Chudan tsuki

- Pogled u polu levo. Levo stopalo pomerimo u levo za 45° - Hidari Zenkutsu dachi / Hidari Chudan Morote uke

- Okret na levom stopalu u desno i skorak napred u Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Morote uke

- Okret na desnom stopalu u levo i iskorak napred u Hidari Zenkutsu dachi / Hidari Chudan Morote uke

- Okret na levom stopalu u desno za 360°, desno stopalo se spusti na mesto sa koga je pošlo. U mestu ispružimo ruke ispred sebe sa otvorenim šakama i uhvatimo zamišljenog protivnika za glavu. Istovremeno izvedemo povlačenje rukama prema dole i Migi Hiza ganmen geri Kiai

- Pogled preko levog ramena u nazad. Nogu udarca spustimo sa okretom od 180° - Hidari Kokutsu dachi / Hidari Shuto Mawashi uke

- Okret na levom stopalu u desno sa  iskorakom napred u Migi Kokutsu dachi / Migi Shuto Mawashi uke

- Naore (desnom nogom nazad)

Нема коментара:

Постави коментар