PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


субота, 9. април 2011.

PINAN SONO GO

.




PINAN SONO GO


- Yoi dachi
- Pogled u levo. Levu nogu pomerimo u levo za 90° - Hidari Kokutsu dachi / Hidari Chudan Uchi uke
- U mestu Migi Chudan Gyaku tsuki.
- Pogled u desno. Usporeno levu nogu primaknemo do desne u Heisoku dachi grudima okrenuti kao na početku kate / desnu pesnicu dovedemo u poziciju iznad desnog kuka, a levu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (tettsui).
- Pogled u desno. Desnu nogu pomerimo u desno za 90° - Migi Kokutsu dachi / Migi Chudan Uchi uke.
- U mestu Hidari Chudan Gyaku tsuki.
- Pogled u levo. Usporeno desnu nogu primaknemo do leve u Heisoku dachi grudima okrenuti kao na početku kate / levu pesnicu dovedemo u poziciju iznad levog kuka, a desnu oslonimo na nju površinom kod malog prsta (tettsui).
- Iskorak desnom nogom prema napred - Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Morote uchi uke.
- Desnu pesnicu primaknemo ispred desnog ramena, a unutrašnju stranu zgloba šake leve ruke prislonimo na gornju stranu zgloba šake desne ruke.
- Iskorak levom nogom prema napred - Hidari Zenkutsu dachi / Seiken Gedan Juji uke (iz pozicije ispred desnog ramena, desna ruka preko leve).
- U mestu Jodan Shuto Juji uke (desna ruka preko leve).
- Iz bloka ispružene prste desne šake pomerimo u desno, a leve u levo tako da spojimo korene dlanova. Pokretom na dole u desno šake dovedemo u poziciju da je desna na svom mestu iznad desnog kuka sa ispruženim prstima prema napred, a leva preko nje usmerenih prstiju u desno.
- Iskorak desnom nogom prema napred - Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Oi tsuki.
- Pogled preko levog ramena. U okretu od 180° Migi Teisoku Mawashi soto keage. Noga se spusti u Kiba dachi / Migi Yoko Gedan barai Kiai.
- U mestu pogled u levo za 180°. Brzo levu otvorenu šaku postavimo ispred desnog pazuha dlanom prema podu / desna ruka je iznad sa otvorenom šakom ispred levog ramena dlanom prema podu.
- U mestu, usporenim pokretom, u pravcu pogleda - Hidari Haishu uchi (u visini levog ramena) / istovremeno se desna pesnica dovede u poziciju iznad desnog kuka.
- Migi Taisoku Mawashi soto keage u otvoreni dlan leve ruke. Desna noga iz bloka završi sa dignutim kolenom – Hiki ashi. Leva ruka je i dalje ispružena ispred tela, a desna na poziciji iznad desnog kuka.
- Vezano u mestu u pravcu pogleda Migi Jodan Hiji ate u otvoreni dlan leve šake (desno koleno je dignuto).
- Vezano nastavimo skokom prema napred u Migi Kake dachi / Migi Yoko Morote Uchi uke (u pravcu pogleda).
- Pogled u levo za 180°. Usporenim pokretom levu nogu pomerimo u pravcu pogleda ispred desne i oslonimo je o pod samo prednjim delom stopala. Istovremeno, takođe usporenim pokretom, desnu pesnicu podignemo pravo prema gore zadržavši položaj leve pesnice iz prethodnog bloka – Migi Morote Jodan Age Tsuki.
- Skok u vis prema napred sa podignutim kolenima. Tokom skoka pogled i telo se okrenu u levo za 90°. Pesnice se povuku na pozicije iznad kukova. Završetak pokreta je Migi Kake dachi u čučnju / Morote Gedan Seiken Juji uke (desna ruka preko leve) Kiai .
- Pogled u desno. Iskorak desnom nogom za 90° - Migi Zenkutsu dachi / Migi Chudan Morote Uchi uke
- Pogled preko levog ramena u nazad. Pokretom leve noge na unutra za 45° Hidari Zenkutsu dachi / Migi Gedan Shotei uchi. Tokom izvođenja udarca levu otvorenu šaku dovedemo dlanom prema desnom uhu. Levi lakat je niži u odnosu na šaku tako da je leva nadlaktica pod istim uglom kao i desna ruka.
- U mestu rotacijom na prednjim delovima stopala Kiba dachi / Hidari Yoko Seiken Gedan barai. Tokom izvođenja bloka desnu pesnicu podignemo tako da ona i lakat budu u istoj ravni sa linijom ramena. Šaka joj je stisnita u pesnicu prstima okrenuta prema telu. Podlaktica je vertikalna u odnosu na pod dok je nadlaktica pod istim uglom kao i leva ruka bloka.
- Polako privučemo levu nogu do desne Musubi dachi. Telo je uspravno. Pogled i grudi su prema napred (položaj iz kojega smo počeli sa izvođenjem kate). Ruke su ostale u poziciji prethodno izvedenih pokreta. Obratimo pažnju da budu i leva i desna ruka u istoj ravni sa linijom ramena.
- Pogled u polu desno. Iskorak desnom nogom pod uglom od 45° Migi Zenkutsu dachi / Hidari Gedan Shotei uchi. Tokom izvođenja udarca desnu otvorenu šaku dovedemo dlanom prema levom uhu. Desni lakat je niži u odnosu na šaku tako da je desna nadlaktica pod istim uglom kao i leva ruka.
- U mestu rotacijom na prednjim delovima stopala Kiba dachi / Migi Yoko Seiken Gedan barai. Tokom izvođenja bloka levu pesnicu podignemo tako da ona i lakat budu u istoj ravni sa linijom ramena. Šaka joj je stisnita u pesnicu prstima okrenutu prema telu. Podlaktica je vertikalna u odnosu na pod dok je nadlaktica pod istim uglom kao i desna ruka bloka.
- Naore (desnom nogom nazad).



.

Нема коментара:

Постави коментар