PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


четвртак, 25. август 2011.

TIGAR ILI OVCA?



TIGAR ILI OVCA?


Ponekad se karate trening može nazvati treniranjem poput tigra ili treniranjem poput ovce. Ako treniraš kao tigar – čvrsta obuka i vežbanje tela – uvek možeš da treniraš sa tigrovima. Ostali tigrovi će te prepoznati i moći ćeš da vežbaš sa njima u miru. Oni znaju, kada se dva tigra stvarno bore – jedan će umreti danas od povreda, a drugi će od povreda umreti sutra. Oba će umreti, tako da ne moraju ništa da dokazuju.
Ako treniraš kao ovca – bez kontakta i vežbe sa partnerom – onda možeš da treniraš samo sa ovcama. Tigar može da trenira i sa tigrovima i sa ovcama. Samo mora biti pažljiv da ih ne povredi. Ovca ne može da trenira sa tigrovima. Ovca se jako uplaši kada vidi tigrove i misli da će joj način njihovog treniranja izazvati rak. Ovca na treninzima sa tigrovima jedino može biti pojedena.
Ponekad primetite ovcu koja vidi pravu istinu u treningu tigrova i to je promeni. U stvarnosti, to je zapravo bio tigar u ovčijem runu koji je čekao da izađe napolje.
Posmatraj trening ljudi. Pogledaj kako postupaju i kako se ponašaju. Tigar može biti poput mačeta, ali ipak opasan iako je prijateljski nastrojen. Oni su mirni, tihi i posmatraju sve. Slušaju i gledaju. Oni znaju ko su i ne moraju ništa dokazivati – žive u miru.
Ovca sa druge strane, pravi buku i galamu, zahteva da je čuju. One trče okolo i izgleda da žude za pažnjom. Lako se povređuju i plaše. Stalno su u grupi zbog sopstvene zaštite. Kada se opasnost približava, ovca se uvek okreće ka grupi i traži zaštitu, jer ne može sama da se odbrani. One su lak plen za tigrove – bilo da je jedna ili više ovaca, ovca je uvek ovca.

Ryuko Tomoyose

Hanshi 10.Dan

Uechi Ryu

Tekst preuzet sa :

Slika preuzeta sa :



2 коментара: