PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


петак, 7. фебруар 2014.

GRAND MASTER KENJI YAMAKI




Kenji Yamaki rođen je 18. avgusta 1964. godine u gradu Yokohama koji se nalazi u prefekturi Kanagawa, Japan. Kao srednjoškolac bio je žrtva konstantnog maltretiranja. Iako viši od gotovo svih svojih kolega bio je izuzetno mršav i bez snage zbog anemije. Zbog nedostatka samopouzdana nije imao hrabrosti nikoga da pogleda u oči.  Prepoznat kao neko ko nije u stanju da se nikome suprotstavi postao je laka meta nasilnicima. Pakao kroz koji je prolazio naveo ga je čak i na razmišljanja o samoubistvu skokom sa visoke zgrade. Za taj perod života Kenji Yamaki kaže: “Bio sam vrlo slab. Svi su pokušavali da me napadnu”.


Kada je Kenji Yamaki imao petnaest godina u Japanu je kyokushin bio u ekspanziji. Saznavši da ima reputaciju najjačeg karate stila, on odlazi u dvoranu koja se nalazila u blizini njegove kuće u Kawasakiju i  prijavljuje se u kyokushin karate školu. Tada je bio visok 183cm i težak oko 54kg. 


Mladi Kenji Yamaki redovno odlazi na treninge. Tehnike uči sa lakoćom i besprekorno ih izvodi. Beskrajno je posvećen vežbanju i već posle godinu dana vežbanja maltretiranje u školi je prestalo. Misli o samoubistvu su prošlost. Njihovo mesto su zauzela razmišljanja o tome da postane svetski prvak u kyokushinu. Želeo je da postane najbolji borac na svetu.


Sa dvadeset godina KenjiYamaki uspešno polaže test za prvi stepen crnog pojasa. Međutim i dalje nema dovoljnu mišićnu masu za svoju visinu pa u borbama dobija dosta batina jer su mnogi jači od njega. Zbog toga nastavlja da trenira još žešće, a da bi izgradio mišićnu masu svakodnevno jede dvadeset belanaca. 1986. učestvuje na 18-tom Svejapanskom Otvorenom Prvenstvu Japana i osvaja treče mesto. Od tada učestvuje na svim velikim turnirima i stiče slavu velikog borca.












Od slabašnog dečaka koga su svi maltretirali uspeo je da postane elitni borac. Visok 187cm i težak 106kg izgradio je telo sa rukama koje imaju obim nogu, i nogama kao stablima. Primenjujući savršene tehnike u borbi se ponaša kao bengalski tigar. Deset godina je proveo u naporima da ostvari svoj san i postane svetski šampion, najbolji borac sveta. 1995. godine pobedom nad Hajime Kazumiem u finalu 6-tog Otvorenog Svetskog Prvenstva u Karateu njegov san je postao stvarnost.






Te iste 1995. godine, kada je osvojio svetski vrh, odlučuje da testira svoje fizičke sposobnosti i mentalnu čvrstinu u borbi sa 100 protivnika. Odmorni protivnici su se smenjivali naspram Kenji Yamakia u Hombu Dojou jedan za drugim u borbama čije je trajanje ograničeno na jedan minut.  Ceo događaj je trajao tri sata i 27 minuta. U zvaničnom izveštaju je zabeleženo da je u 83 borbe pobedio (od čega u 22-e nokautom), da je 12 bilo nerešeno i da je 5 borbi izgubio. Kako je kasnije izjavio to je bilo najteže na šta se ikad odlučio. Posle sedamdesete borbe nije bio svestan svega šta se događalo ali bez obzira na to njegovo telo je automatski izvodilo pokrete. Kada su ga krvavog i svog u modricama odvezli u bolnicu lekar je zključio da izgleda kao da ga je udario kamion.





Takmičarski rezultati:

1995   Completed 100 men Karate combat challenge
1995   6th World Karate Tournament Champion
1994   26th All Japan Karate Tournament Champion
1993   25th All Japan Karate Tournament 7th place winner
1993   10th All Japan Karate Weight Tournament Champion
1992   24th All Japan Karate Tournament 7th place winner
1991   5th World Karate Tournament 5th place winner
1990   22nd All Japan Karate Tournament 8th place winner
1989   21st All Japan Karate Tournament Champion
1988   20th All Japan Karate Tournament 3rd place winner
1987   4th World Karate Tournament Best 32
1986   18th All Japan Karate Tournament 3rd place winner




Pored obuke zainteresovanih za njegov stil karatea, Kenji Yamaki je učestvovao kao glumac u nekoliko filmova.


2013. godine izdao je DVD pod nazivom “Full-Contact Karate” na dva diska












Literatura:





Slike preuzete sa :


Нема коментара:

Постави коментар