.

.

.

MI VOLIMO IZAZOVE!

SA NAMA ĆETE POMERITI

SVOJE GRANICE I CILJEVE.

OSU!

.

.

adresa : Beograd, SC Vračar, Sjenička 1 kontakt telefon : 064 / 319 78 79

mail adresa :
karatecrvenizmaj@gmail.com termini treninga : ponedeljak, sreda, petak od 21,30

operativni trener kjokušinkaia

Velimir Velja Matijević

PRIJATELJ KLUBA TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, 11077 Beograd, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvoнедеља, 14. март 2010.

KYOKUSHIN TURNIR BRANISLAV BRANKO VASILJEVIĆ 13. 03.2010.


  Na zadovoljstvo mnogobrojne publike održan je Drugi memorijalni međunarodni kyokushin turnir Branislav Branko Vasiljević. Posle evropskog prvenstva održanog 2005. god. u Beogradu ovo je najmasovniji i najjači turnir u organizaciji Kyokushinkai saveza Srbije na međunarodnom nivou. Pored takmičara iz Srbije učestvovali su i takmičari iz Tunisa, Rusije, Poljske, Crne gore i Mađarske. Žene su se takmičile u katama i borbama dok su muškarci radili samo borbe podeljeni u seniore i juniore. Učesnici turnira su se dobro spremili tako da je publika prisustvovala žestokim borbama u kojima je bilo nokauta i dosta produžetaka. 


Kyokushinkai reprezentacija Srbije


   Članice Kyokushinkai kluba Crveni zmaj Marija Petrović i Lana Novković uz iskusnu Marinu Vuković, člana Kyokushin kluba Crvena zvezda-Ginis, činile su ženski deo srpskog tima. Marina i Marija su radile i kate i borbe dok se Lana takmičila samo u katama. Devojkama iz našeg kluba ovo je bilo prvo takmičenje u katama u opšte i prvi međunarodni turnir u borbama.


Marija Petrović, Velimir Velja Matijević, Lana Novković


Marija Petrović, Marina Vukovič, Lana Novković
.

  Posle svečane ceremonije otvaranja na tatami su prve izašle takmičarke u katama. Ukupno ih je bilo osam od kojih je najviše izgleda za pobedu imala Ruskinja Elena Vorobjeva. Međutim odmah posle prvog eliminacionog kruga bilo je jasno da je Marina bolja što je i u finalu potvrdila pobedom. 

..


.


.

.
   Posle prvog eliminacionog kruga Marija Petrović i Tuniskinja Jalila Hohili imale su isti broj bodova. U ponovljenom nastupu Jalila je dobila bolju ocenu i otišla u finale. Sudije su je ocenile sa 8,00, dok su Mariji dodelili 7,83. Ja smatram da je Marija bila bolja ali možda sam pristrasan pa vi ocenite sami.  
.


.


.


.
.

  Lana Novković je zauzela poslednje osmo mesto ali i ona i ja več nestrpljivo iščekujemo sledeče takmičenje.

.
.


.

Žene kate :

Prva Marina Vuković SER, druga Elena Vorobieva RUS, treča Randa Ben Guedria TUN, četvrta Jalila Hohili TUN

.

Posle takmičenja u katama Ivan Marušić je izveo kratku demonstraciju lomljenja bezbol palice.

.

.

I u borbama Marija Petrović je za suparnicu imala Jalilu Hohili. I ako je izgubila ostavila je dobar utisak što goviri da ima puno potencijala koje čemo aktivirati za sledeće takmičenje.

.


.

Na slikama ispod se vidi da je Marija kvalitetan borac i da njeno vreme tek dolazi.

.
.

.
.

Posle trijumfa u katama Marina nije dozvolila iznenađenja već se bezrezerve upustila u borbe i naplatila naporne pripreme  još jednim prvim mestom. Osvajanje duplog trofeja je veliki uspeh što je publika znala nesebićno da nagradi.

.

Marinina prva borba

.
Marinina druga borba

.
Marina u finalnoj borbi 


.

Žene seniorke borba :

Prva Marina Vuković SER, druga Jalila Hohili TUN, treča Franckiewicz Justina POL i Zelenko Ekatarina RUS (Ekatarina nije htela da se slika)

   Pošto sam bio uključen u pripreme ženskog dela reprezentacije Srbije na ovom turniru normalno je da sam njima posvetio najviše prostora. Takođe su i moje tehničke sposobnosti za praćenje ovakvih događaja skromne ali neču dozvoliti da muškarci budu potpuno zanemareni.Muškarci juniori borbe:


Desno Dragan Nisavić protiv Saše Stošića


Bojan Simonovic izvodi udarac nogom u borbi sa Jakubovski Konradom


Muškarci juniori borbe :

Prvi Senad Kurtišević SER, drugi Saša Stošić SER, treči Luka Petković SER i Viktor Strehling Hun

.

Muškarci seniori borbe :Desno Rajko Stanišić protiv Nikole Bajcetića


Desno Imed Sovil protiv Stevice Radonjića


Desno Boris Perencevic protiv Yahua Sesadia


 Dmitri Nikiforov izvodi požrtvovani udarac u borbi sa Imed Sovilom


Desno Danijel Milicevic protiv Skender Youssfia


Desno Mihajlo Tomović protiv Željka Manojlovića

.

Finalna borba u konkurenciji seniora


Muškarci seniori borbe :

prvi Chokri Nafti TUN, drugi Dmitri Nikiforov RUS, treči Yahua Sedadi TUN i Skander Yousffi

(Jalila samo voli da se slika)Marina Vuković je najbolji takmičar turnira sa osvojena dva trofeja. Obratite pažnju na pogled Elene Vorobieve, prvaka sveta u borbama i nosioca trečeg dana.   
.

Reprezentacija Tunisa je bila najuspešnija. Na slici ispod izbrojte sami koliko su pehara osvojili.Zajednička slika  sudija, trenera i prvoplasiranih takmičara 

.


Na slici sam sa desne strane Senseia Žarka Petkovića Irca, branch chief-a za Srbiju, čoveka koji je najzaslužniji za dobru organizaciju turnira. 

.

Marsel Pešić, Aleksandar Spasić, Velimir Velja Matijević, Tatjana Tanja Matijević, Miodrag Petrović, Rajko Pačarek, Stefani Spasić, Stefan Spasić, Lana Novković, Marija Petrović

Na svim dešavanima koje organizuje Kyokushinkai savez Srbije učesnici iz Kyokushinkai kluba Crveni zmaj imaju podršku iz publike od strane članova pordica, prijatelja i članova kluba. Ni ovaj turnir nije bio izuzetak po tome pa su Marija Petrović i Lana Novković imale veliki broj navijača. Na slici iznad je grupa koju sačinjavaju oni koji su takmičenje koje je trajalo oko 4 sata otpratili do samog zatvaranja.
.

 Na sajtu Kyokushinkai saveza Srbije pogledajte zvanične rezultate : 
 http://kyokushinserbia.com/?page_id=128 

.

Tekst : Velimir Velja Matijević

Video : Velimir Velja Matijević

Fotografija : Saša Rendić i Velimir Velja Matijević

2 коментара:

  1. Turnir je bio vrlo zanimljiv i poucan,morao bih da prisustvujem i sledecim desavanjima ovog tipa.Zao mi je sto Marija i Lana nisu osvojile neki pehar/medalju ali bice bolje sledeci put ! OSU

    ОдговориИзбриши
  2. Turnir je bio sjajan najbolji do sada sa gosutjucim zemljama koje su imale dobre borce ali i srbija je imala exrta borce.Svaka čast svima i samo tako nastavite!
    OSS

    ОдговориИзбриши