PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


недеља, 18. април 2010.

CRVENI ZMAJ NA OTVARANJU AKADEMIJE BORILAČKIH VEŠTINA


   U Beogradu se već neko vreme u borilačkoj sali na adresi Cetinjska 22 vežbaju japanske borilačke veštine i sportovi : shoto kan karate, judo, aikido, iai do, kendo, jiyu jutsu i ninjutsu. Klubove koji ih upražnjavaju spojila je namera da se ne bave samo borilačkim veštinama i sportom kao graditeljima zdravog tela i duha već i da približe Srbiji Japan i njegovu kulturu. Na toj ideji su se po prvi put na našim prostorima ujedinili na ovakav način klubovi i osnovali Akademiju borilačkih veština. Predsednik Akademije  Dušan Nikolić je izjavio za medije da imaju u planu da otvore školu japanskog jezika kao i da pokrenu niz društveno korisnih akcija od kojih će prva biti "Kimonom protiv droge". Trenutno imaju oko 200 polaznika među kojima su deca predškolskog uzrasta kao i oni koji su zašli u treće doba. Ono na čemu su izuzetno ponosni je to da kod njih treniraju i osobe sa invaliditetom.


Svečano otvaranje rada Akademije borilačkih veština


Demo tim Kyokushinkai saveza Srbije

   17.04.2010. japanski ambasador u Srbiji Tošio Cunozaki svečano je otvorio zvanični početak rada Akademije borilačkih veština i tim povodom u vrtu ispred borilačke sale u znak prijateljstva između naša dva naroda zasadio drvo trešnje. Na sportskom terenu u okviru dvorišta na poređanim tatamijima usledio je program prikaza japanskih veština i sportova. Klubovi, članovi Akademije, prikazali su svoje veštine i oduševili mnogobrojnu publiku. Još jednom se pokazalo da su japanske borilačke veštine i sportovi, koji kod nas imaju dugu tradiciju, izuzetno popularni.







Jiju jitsu












Iai do











Kendo










Karate












Judo












Aikido











Ninjutsu 





  Kyokushinkai savez Srbije je učestvovao u programu kao gost sa svojim mladim demostracionim timom pod vođstvom predsednika saveza  Žarka Petkovića Irca. Petar Babić, član Kyokushinkai kluba Crveni zmaj, odradio je prikaz borbe u kategoriji pionira sa Aleksandrom Rankovićem. Pored njih u demo timu su bili Senad Kurtišević, Luka Petković, Nikola Bitić i Vanja Konvalinka. U Programu koji je trajao nešto manje od desetak minuta pokazali su zašto Kyokushin nosi epitet "The Strongest Karate" – "Najjači Karate".





Vanja Konvalinka, Nikola Bitić, Žarko Petković Irac, Luka Petković, Senad Kurtišević,Velimir Velja Matijević, Aleksandar Ranković, Petar Babić



Akademiji borilačkih veština želimo puno uspeha u radu. Osu!



3 коментара: