PRIJATELJ TRANSFER ELEKTRONIK

Nehruova 51, tel. + 381 11 318 40 46, delatnost : knjigovodstvo i računovodstvo


субота, 6. фебруар 2016.

SENSEI NICHOLAS PETTAS



Rođen:
23. januar 1973., Atina
Naconalnost:
Danish/Greek
Visina:
180cm
Težina:
98 kg, atletski građen
Oči:
sivo-zelene
Jezik:
Tečno govori japanski, engleski i danski






Nicholas Pettas je karate i kickboxing šampion, zvezda u svetu japanskih borilačkih veština. Zbog izuzetnih takmičarskih rezultata i poznavanja Bushido tradicije u Japanu ga zovu “Plavooki Samuraj”.

Nicholas Pettas je rođen na grčkom ostrvu Mykonos kao dete u mešovitom braku između oca Grka i majke Dankinje. Kada je imao 3 godine umro mu je otac i tada majka donosi odluku da se presele u Dansku.

Nakon što je pretučen u uličnoj tuči kada mu je bilo četrnaest godina, odlučio je da se upiše u karate školu kako bi naučio da se brani. Prijatelj njegovog brata Tonya, Michael Matheson, odvodeo ga je na Kyokushin što će iz temelja promeniti njegov život.

Nicholas Pettas je pronašao sebe u Kyokushinu. U to vreme bio je pod uticajem borilačkog filma “Karate Kid” u kome je glumio Ralph Macchio. Želeo je da postane Karate Kid u stvarnom životu. Sa 16 godina donosi hrabru odluku da ostavi prijatelje i porodicu i ode u Japan na obuku kod osnivača Kyokushina Masutatsu Oyame. Napušta srednju školu i radom zarađuje novac za put.

Nakon dobijanja dozvole za ulazak u uchi-deshi program u trajanju od 1000 dana, preselio se iz Kopenhagena u Tokijo. Tada je imao osamnaest godina. Rigorozni život uchi-deshia bio je ispunjen dramom. U okruženju u kome je sve bilo drugačije od sredine iz koje je došao - hrana, jezik, životni stil i, iznad svega, karate, doslovno se svakodnevno borio za opstanak. Sledio je savet koji mu je na polasku dao Shihan iz Danske koji je u mladosti trenirao u Japanu. U Honbu dojo-u potpuno se ugledao na učenike Japance, pratio ih je u navikama, ponašanju i radio sve isto što i oni. Pettas nije učio samo karate već je učio japanski jezik, običaje, kulturu. Duboko u sebi pronašao je snage da u svoju ličnost ugradi sedam vrlina samuraja: ispravnost, hrabrost, dobronamernost, poštovanje, iskrenost, čast i lojalnost. U dvadesetprvoj godini uspešno je završio uchi-deshi program. Na žalost, Masutatsu Oyama je ubrzo preminuo, tako da nije bio svedok kasnijih sportskih uspeha svog učenika. Nicholas Pettas je zapamčen kao njegov poslednji direktni uchi-deshi ne-japanac. Sečanja na vreme provedeno kao uchi-deshi, život u Honbu dojo-u sa Mas Oyamom, Pettas je opisao u knjizi Blue Eyed Samurai: 1000 Days in the Young Lions Dormitory






Nicholas Pettas' karate record:
10th Shin Karate World Championships 2000 - Champion
7th World Tournament 1999 (IKO 1) - 5th (Lost to Aleksandr Pichkunov)
1st World Weight Tournament 1997 - 3rd (Lost to Glaube Feitosa)
6th World Tournament 1995 (IKO 1) - 5th (Lost to Francisco Filho)
8th European Championships 1995 - 1st
11th All Japan Tournament 1994 - 3rd

Nicholas Pettas i Glaube Feitosa su učestvovali na turniru održanom u Japanu na kome su bili dozvoljeni udaraci rukom u glavu po nokaut pravilima.


Nakon uspešne karijere u karateu, Nicholas Pettas nastavlja sportsku karijeru nastupima na K-1 turnirima. Prvu borbu je imao jula 1998. na takmičenju K-1 Dream '98, Nagoya, Japan. Protivnik mu je bio Stefan Leko koji je Petatasa oborio u drugoj rundi zahvaljujući izvrsnoj bokserskoj veštini.


Nicholas Pettas je imao 19 borbi na K-1 turnirima od kojih je pobedio u 9. U 8 borbi je pobedio sa nokautom. Među najboljim rezultatima mu je osvajanje šampionske titule na K-1 Japan Grand Prix Champion 2001, pobedom u produžetku u finalnoj borbi nad čuvenim Musashi-em.


2. juna 2002. godine na K-1 turniru Survival 2002 u gradu Toyama, Nicholas Pettas se bori sa Sergej Gurom. Na nesreću prilikom izvođenja niskog kružnog udarca lomi potkolenicu što ga udaljava sa takmičenja naredne 3 godine i 4 meseca.



Kickboxing record:


Nicholas Pettas danas živi u Tokiju, Japan. Bavi se glumom, sportsko obrazovnim TV emisijama kao i sportsko rekreativnim filmom. Za svoj rad dobio je više prestižnih međunarodnih nagrada. Veliko interesovanje je izazvao njegov serijal o borilačkim veštinama Japana SAMURAI SPIRIT.


Trenutno je Official Reebok Master Trainer in the Reebok One series.




Literatura:



Нема коментара:

Постави коментар